namo architecture

NAMO Architecture is in 2022 opgericht door Marlous Vriethoff en Noud Paes vanuit de passie voor duurzaam ontwerpen en inspirerende ontwerp- en bouwprocessen. Het woord NAMO vindt zijn oorsprong in het Sanskriet en betekent ‘met respect handelen’. Voor ons is dat precies waar duurzaamheid over gaat. Want werkelijke duurzaamheid ontstaat vanuit een houding, een manier van kijken naar de wereld. Met respect voor de mensen waarvoor en waarmee je een gebouw maakt. Maar ook voor de stedelijke en natuurlijk omgeving. En met respect voor de toekomst, voor de energie die we verbruiken, de CO2 die we uitstoten en de bouwmaterialen die we toepassen. We bouwen mee aan ons ecosysteem waarbij we zoeken naar de balans tussen maximale kwaliteit en minimale milieubelasting.

marlous vriethoff

Marlous heeft vanaf haar opleiding architectuur en bouwtechnologie altijd een fascinatie voor duurzame architectuur en bouwtechnologie gehad. Dat uitte zich in haar promotieonderzoek naar de mogelijkheden van industriële tijdelijke huisvesting gericht op flexibiliteit en duurzaam materiaalgebruik. Daarna heeft zij veel ervaring in de praktijk opgebouwd als project architect voor gebouw en interieur. Ook adviseert zij in projecten als het gaat om duurzame certificering (GPR, BREEAM en LEED) en het toepassen van gezonde, biobased bouwmaterialen. Daarnaast heeft Marlous bijgedragen als gastdocent aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en TU Delft.

2022 - partner / architect NAMO Architecture
2019 – architect studio FFAM
2008 – projectarchitect / projectleider / duurzaamheidsexpert Paul de Ruiter Architects
2006 – promovendus onderzoeksgroep concept house, TU Delft, faculteit Bouwkunde
1998 – architectuur en bouwtechnologie, TU Delft, faculteit Bouwkunde

noud paes

Noud heeft de afgelopen 15 jaar gewerkt als projectarchitect aan uiteenlopende projecten, zowel qua typologie als formaat. Van woongebouw tot internationale school en van innovatie centrum tot villa. Centraal in zijn werkwijze staat de zoektocht naar het bereiken van synergie tussen de elementen die een goed gebouw maken zoals de omgeving, architectuur, ecologie, materialen en ruimtelijke beleving. Daarnaast heeft Noud bijgedragen aan het publieke debat over duurzaamheid met diverse gastcolleges, lezingen en inspiratiesessies.

2022 – partner / architect NAMO Architecture
2020 – architect PAES Architecture
2016 – partner / architect Paul de Ruiter Architects
2006 – architect Paul de Ruiter Architects
2002 – master architectuur, TU Eindhoven, faculteit Bouwkunde
1998 – bouwkunde, Hogeschool Zuyd, faculteit Bouwkunde

kristina barbalat

Kristina is in 2019 afgestudeerd als architect aan de Technische Universiteit van Moldova. In haar werk als architectonisch ontwerper wil ze bijdragen aan gebouwen die de kwaliteit van leven van mens en milieu versterken. Daarnaast heeft Kristina een passie voor kunst en maakt ze werken die het bewustzijn over onze wereld vergroten en kleur geven aan het leven.

2023 – architect NAMO Architecture
2020 – architect 2by4Architects, Rotterdam
2017 – architect Arhistrat-Deco, Chisinau
2013 – master Urban Planning and Architecture, Technical University of Moldova

christian quesada van beresteyn

Christian heeft bij gerenommeerde architectuurstudios gewerkt en daar veel ervaring opgedaan in het ontwerpen van complexe gebouwen met een sterke focus op duurzaam materialiseren en detailleren. Met qb studio werkt Christian aan projecten op het gebied van architectuur, interieur en design. Christian is een echte teamspeler en zijn kracht ligt in het vinden van de optimale oplossing dat recht doet aan waar een project om vraagt.